تعبیر خواب علامه مجلسی-باب-۱
در بیان فصل و سال
بدانکه خواب در وقت برآمدن آفتاب نپرسد تا تمام آفتاب فرو نشود و در وقت فریضه گذاشتن نپرسد تا تمام بگذراند و در وقت زوال نپرسد و با دیوانه و جاهل و دشمن خواب خود نگوید کقوله تعالی(لا تقصص رویاک علی اخوک فیکیدو لک کیدا) اگر خواب که دیده است نیک بود.
اگر از آن خواب بترسد سه بار قل هوالله بخواند و به دست چپ خود و بگوید یا رب تو توانایی و من ناتوانم و تو دانایی و من عاجزم تو بر همه چیز قادری.اگر خواب من نیک است تو نیکی آن را به من روزی کن و ارزانی دار و اگر بد است از من دور نما.
دانستن فصل خواب راست از دروغ در کتاب یاد کردیم که خواب از ۴ نوع بیرون نبود.گاه از شورش طبع است که آن را اصلی نباشد و نباید تعبیر کرد و گاه از عملیات و کارهای روزاست و همه روزه آنرا اندیشه کند.آنکه در شب خواب ببیند یا گرسنه بخوابد آنها همه بی اصل است.
دیگر آنکه دل مشغول ندارد به چیزی تا طبع او پاک باشد.و چون بخسبد بخواند آنچه را که در اول کتاب یاد کردیم خواب که بیند راست بود و اول سال از آخر سال و آخر شب بهتر است از اول شب که زود تاثیر می کند.اگر در اول روز ببیند بهتر است از آخر روز.هر کس خودش پارساتر است خوابش راست تر است زود اثر میکند.
باب دوم:
بدانکه خواب مسلمان بهتر از خواب جهودان است.و خواب عالم بهتر از جاهل و مرد بهتر از زن صالحه و صالحه بهتر از متهمه است.خواص بهتر از عوام است و فقیه بهتر از اهل بازار و آزاد بهتر از بنده و خواب شیاد بهتر از مست و خواب اصحاب سلطان بهتر از خواب نادر است.
یکی محمد سیرین را گفت:در خواب بانگ نماز میگفتم.گفت:خدای تعالی ترا حج روزی کند.و دیگری همین خواب را پرسید.گفت : ترا به دزدی می گیرند.گفتند که یک خواب را دو تعریف مختلف کردی.جواب داد : تعبیر را به حال سائل کردم.که یکی صالح بود به حج تعبیر کردم چنان که خبر داد خدا مردم را به حج.آنکه شبه داشت چنان تعبیر کردم که شاگردان نگه داشتند آن دو تعبیر او را درست افتاد چنانچه گفته بود.بی زیاد و نقصان.
منبع:کتاب تعبیر خواب مرحوم مجلسی.